Amatorul - Scurt Metraj


           Ştiu că nu se cade, că nu ar trebui să mă exteriorizez în acest fel pe cît de vulgar, pe-atît de rudimentar, dar nu mă pot abţine. Aşa că am să rostesc un sincer "Rusine, Sergiu Nicolaescu!", pentru toate piedicile pe care acest om le-a pus filmului românesc în ultimii ani. Regizorii tineri, care au avut ceva de spus prin peliculele lor de scurt sau de lung metraj, nu au găsit finanţare de la statul român. În schimb, proiectele lui Sergiu Nicolaescu au primit zeci de miliarde de lei pentru a eşua lamentabil în confruntarea cu publicul.
Amatorul este probabil cel mai bun scurtmetraj românesc din 2009. Amatorul nu are timpi morţi, nu adoptă un limbaj scorţos, îmbîcsit, şi nici nu încearcă să ascundă problemele comunităţii. Dimpotrivă, le scoate la suprafaţă, astfel ca lumea să înţeleagă de ce 2 + 2 nu face întotdeauna 4. 
Amatorul prezintă povestea unui tanăr care aranjează marfa în rafturile unui hypermarket, dar care scoate bani din al doilea job. Şi ce job! 



Partea I 


Partea II




Un scurt metraj realizat de Marian Crisan si GabrielAndronache , care a fost premiat pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj de fictiune la DaKino.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu :